Er zijn geen kosten verbonden aan dit platform. Als je jouw bedrijf inschrijft, dan is dit volledig gratis. Bovendien kan je zo 1 maand gratis genieten van de digital marketing skills van het PRiZM-team. Geen bijkomende kosten, geen addertjes onder het gras. Op deze manier willen wij jouw bedrijf steunen tijdens deze moeilijke periode, want samen staan we sterk. Inschrijven is dus de boodschap!

Wil je een Fantastisch Belgisch-profiel aanmaken voor jouw bedrijf? Wij leggen hier met veel plezier de stappen voor jou uit.

1) Ik doe mee

Op elke pagina van Fantastisch Belgisch zie je bovenaan een groen balk. Als je met jouw muis richting de rechter bovenhoek gaat, dan zie je een profielicoon. Daarnaast staat de knop ‘+ Ik doe mee!’, klik hierop. Zo kom je op het inschrijvingsformulier.

jouw bedrijf toevoegen

2) Het inschrijvingsformulier

Nu ben je op de inschrijfpagina om een profiel aan te maken voor jouw bedrijf. Geef hier zo volledig mogelijk jouw gegevens in, en voeg een logo en foto toe.

Tags toevoegen

Als je wilt dat jouw bedrijf gemakkelijk wordt gevonden op bepaalde zoekwoorden, dan moet je ‘tags’ toevoegen aan jouw beschrijving.

Een voorbeeld: stel jij verkoopt producten met olijven, zoals olijfolie; pesto en ijs. Als je gevonden wilt worden als een websitebezoeker ‘olijfolie’ als zoekwoord ingeeft in de zoekbalk, dan moet je de tag ‘olijfolie’ aan jouw profiel toevoegen.

Hoe voeg je dan tags toe aan jouw profiel? Dat leggen we met plezier voor je uit in deze video.

Openingsuren toevoegen

Bij de topic ‘mijn openingsuren’ staat er al een voorbeeld van openingsuren. Deze kan je wijzigen door op het rode kruisje achteraan de dagen te klikken, waardoor de openingsuren verwijderd worden.

Nu kan je jouw persoonlijke openingsuren toevoegen. Dit doe je door bijvoorbeeld de dag op ‘maandag’ te zetten en dan de uren te kiezen. Druk vervolgens op de blauwe knop achteraan in de balk. Doe dit nu voor elke dag dat jouw bedrijf open is.

openingsuren toevoegen

 

 

Accepteer de privacyverklaring en druk uiteindelijk op de knop ‘opslagen en voorbeeld tonen’.

3)  Wachten op goedkeuring

Nu is het aan ons team, wij verwerken de inschrijving en zetten jouw bedrijf online.

Makkelijk toch?! 😉

PS: als je later toch iets wilt wijzigen, zoals openingsuren of een foto, dan kan dat gemakkelijk via jouw profiel bij ‘jouw zaken’.

Als je een profiel aanmaakt voor jouw bedrijf, dan is het belangrijk om ‘tags‘ toe te voegen aan jouw beschrijving. Met deze tags kan je gemakkelijk gevonden worden als een websitebezoekers een zoekwoord ingeeft in de zoekbalk. Met andere woorden: tags zijn de zoekwoorden waarop jouw bedrijf gevonden zal worden.

Een voorbeeld: stel jij verkoopt producten met olijven, zoals olijfolie; pesto en ijs. Als je gevonden wilt worden als een websitebezoeker ‘olijfolie’ als zoekwoord ingeeft in de zoekbalk, dan moet je de tag ‘olijfolie’ aan jouw profiel toevoegen.

Hoe voeg je dan tags toe aan jouw profiel? Dat leggen we met plezier voor je uit in deze video.

Wil jij graag de openingsuren wijzigen van je zaak of andere informatie?

Op Fantastisch Belgisch kan je dat perfect zelf via het profiel van jouw onderneming. We leggen jou graag even uit hoe je te werk moet gaan.

1) Log in bij jouw profiel op fantastischbelgisch.be

Op de website van Fantastisch Belgisch kan je in de rechterbovenhoek een user icoon terugvinden. Klik hierop en log je in bij jouw profiel. Vervolgens kies je in de dropdown menu voor overzicht. Indien je nog ingelogd bent zal je na het klikken automatisch naar je dashboard worden gestuurd.

Het is verleidelijk om te klikken op “profiel updaten”, maar dit tabblad heb je niet nodig. Hier ga je namelijk zaken zoals jouw inloggegevens aanpassen en de foto van jouw user icoon.

2) Ga naar “jouw zaken”

Je bent terechtgekomen op het dashboard van jouw profiel. Klik in de linkerkolom op “jouw zaken” om de pagina van jouw onderneming te bewerken. Je krijgt een overzicht van jouw zaak/ zaken op Fantastisch Belgisch.

3) Bewerken

Klik achter het woord gepubliceerd op de 3 bolletjes en kies de optie bewerken. De website brengt je vervolgens terug naar de pagina met alle details over jouw onderneming. Van algemene info tot media. Het aanpassen kan beginnen.

Openingsuren aanpassen

Heeft jouw zaak aangepaste openingsuren in deze bizarre periode? Voeg deze dan toe door telkens eerst de dag te selecteren en vervolgens de nieuwe uren in te vullen. Daarna klik je op het blauwe plusteken om toe te voegen. Let op! Je moet eerst de dag verwijderen die je wil aanpassen. Als je bijvoorbeeld de openingsuren van maandag wil wijzigen, moet je eerst de oude dag verwijderen door op het rode kruisje te drukken.

Media toevoegen

Wil je de media die je in het begin hebt toegevoegd aanpassen? Dat kan bij media. Klik op zoeken en selecteer de juiste foto’s in jouw documenten. Verwijder vervolgens de oude media.

Om al deze aanpassingen op te slaan, klik je uiteindelijk op “Aanpassen en voorbeeld tonen.”